Vestel Ventures Genel Müdürü Metin SALT
Yatırımcı Buluşmaları Metin SALT (Vestel Ventures)
9 Şubat 2019
imagine tomorrow
Imagine Tomorrow Etkinliği Başlıyor
24 Şubat 2019

Sağlık Alanında Girişimcilik

Yatırımcı Girişimci Buluşmaları – Metin SALT, Vestel Ventures

İstanbul Aydın Üniversitesi TTO, TTPYO, Kuluçka Merkezi’ nde damarlarımızdaki girişim heyecanını başarı ateşine dönüştürüyoruz. Fikirlerin yeşerdiği Incubation İstanbul girişimci tarlasında fikir hasadı yapıyoruz. Fikrini konuşturmak isteyen enerji dolu projelere ev sahipliği sunuyoruz. Her hafta Salı günü İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer ve Proje Yönetimi Ofisi, Incubation Istanbul Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi tarafından gerçekleştirilen hızlandırıcı programımızın “Yatırımcı Buluşmaları” serisinin ” Imagine Tomorrow ” Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Etkinliği öncesi son konuğu Vestel Ventures Genel Müdürü Sayın Metin SALT oldu. Metin SALT Bey engin tecrübesi ile girişimcilere iş fikirleri, projeleri, yatırım beklentileri, yatırımcının bakış açısı gibi konularda sohbet ve soru-cevap şeklinde görüşmeler gerçekleştirdi. Girişmcilerimize tecrübeleriyle büyük katkılar sağladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi olarak kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Katılımından dolayı kendisine çok teşekkür eder, işlerinde kolaylıklar dileriz.

Etkinlikten Görseller:

Metin SALT Kimdir?

Metin Salt, Vestel Grubu’nun yenilik odaklı teknoloji firması olan Vestek A.Ş.’nin kurucusu Genel Müdürüdür.

Uzun yıllardır farklı teknoloji firmalarında yöneticilik yapmasının yanı sıra; teknoloji, gelecek ve girişimcilik konularında seminerler ve konuşmalar yapmaktadır. Salt aynı zamanda teknoloji ve köşe yazıları yazmaktadır.

Üniversitelerin danışma kurullarında da görev alan Salt, birçok uluslararası patent sahibidir. Metin Salt yüksek öğretimini ve yüksek lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Bu çalışmaları sırasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’da araştırma görevlisi olarak projelerde yer almıştır.

Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yaparken ilk milli F16 elektronik harp eğitim sistemi ana tasarım ve planlamasını HAVELSAN ile ortak gerçekleştirmiştir. Vestek ARGE A.Ş.’de Türkiye Teknoloji Özel Ödüllünü alan Türkiye’de tasarlanan ilk görüntü işleme yongasını (Pixellence) ve internet televizyonculuğunun ilk örnek uygulamalarını gerçekleştiren ekipleri kurmuş ve yönetmiştir. Vestek’te 100’e yakın uluslararası patent başvurusu yapılmıştır. Halen tüketici elektroniği başta olmak üzere yenilikçi araştırma ve geliştirme projeleri yapılmaktadır.

Vestel Ventures Genel Müdürü Metin SALT Yazdığı alanlar:
Araştırma
Gelecek
İş yaşamı
Kişisel gelişim
Teknoloji
Bilişim teknolojisi, iletişim teknolojileri, tüketici elektroniği