Tübitak Doktora Bursu 2214-A ve 2219 Başvuruları Uzatılmıştır

Tübitak KUTUP 1001 ÇAĞRISI
1 Ağustos 2019
erasmus-ka104-sonuclari
Erasmus KA104 Sonuçları 2019 Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Başvuru Sonuçları
1 Ağustos 2019

Tübitak Doktora Bursu 2214-A ve 2219 Başvuruları Uzatılmıştır

tübitak doktora bursu

Tübitak Doktora Bursu; TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı ve 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 2019 yılı 1. dönem başvuruları 26 Ağustos 2019 günü 17:30’a kadar uzatılmıştır.

Tübitak Doktora Bursu başvuruları ebideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacaktır. Program başvurunuzu gerçekleştirirken lütfen güncel formları dikkate alınız.

2214-A – Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı ile ilgili Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız.

2219  –   Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Program ile ilgili Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız.

Başvuru sahipleri, başvuru durumları ile ilgili sonucu, online başvuru sisteminden (ebideb.tubitak.gov.tr) kullanıcı girişi yaparak “Başvurularım‘‘ alanından görebilirler.

(Duyuru Tarihi: 26.04.2018): 2219 Doktora sonrası araştırma burs programlarında talep edilen “Bursiyer, çalışıyorsa çalıştığı kurum/kuruluş tarafından verilecek kurum/kuruluş yetkilisi imzalı. araştırma süresince görevli veya izinli sayılacağını gösteren belge”nin araştırma süresini kapsayacak şekilde alınamaması durumunda. 3’er aylık dönemler itibariyle uzatmaya da izin verecek şekilde düzenlenmiş izin yazıları kabul edilebilecektir.

DESTEK KAPSAMI

• Program kapsamında, doktora yeterlik sınavını geçmiş ve tez önerisi kabul edilmiş, T.C. vatandaşı doktora öğrencileri ile Tıbbi Bilimlerde uzmanlık öğrencilerine, tezleriyle ilgili araştırma ihtiyaçlarını yurt dışında bir araştırma ortamında çözmelerini sağlamak için destek verilmektedir.
  • Destek süresi en fazla 12 aydır.
  • Destek hakkı kazanan araştırmacı, kendisine tahsis edilen desteği, hak kazandığı tarihten itibaren bir yıl (12 ay) içinde başlatmak ve yurt dışına çıkarak çalışmalarına başlamakla yükümlüdür. 12 ay içerisinde kullanılmayan destekler için hak talep edilemez.

Çağrı duyurusunu inceleyiniz.

ÖNEMLİ HUSUSLAR

Doğru ve Eksiksiz Başvuru İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Çağrı metni sonuna kadar dikkatlice okunmalıdır.
  • Başvuru teslim tarihlerine dikkat edilmelidir.
  • Eş bileti için çalışan/çalışmayan eşlerin ARBİS sisteminde kaydı olmalıdır.
  • Başvuru yapanların ARBİS sisteminde kaydı güncel olmalıdır.

Belirtilen şartlar kesindir bu nedenle uygun olmayanların adaylıkları kabul edilmez.

BURS MİKTARI VE ÖDEME KOŞULLAR

Burs süresi, 12 ayı aşmamak koşuluyla, adaya TÜBİTAK tarafından tahsis edildiği bildirilen süre kadardır. Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla 1.500 Avro, Diğer ülkeler için en fazla 1.800 Amerikan doları kadardır (bkz. ülkelere göre burs miktarları). Ödemeler bir, iki veya üçer aylık dönemlerde yurt içinde veya yurt dışında yapılabilir. Kendisi ve talep etmesi halinde eşi için yurtdışına tek seferlik gidiş-dönüş için TÜBİTAK tarafından uçak bileti alınır.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Başvuru Koşulları

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Ülkemiz yükseköğrenim kurumlarından birinde bir doktora programına kayıtlı olup, doktora yeterlik sınavını geçmiş ve tez önerisi ilgili Enstitü Müdürlüğü tarafından kabul edilmiş olmak veya tıbbi bilimlerde uzmanlık öğrencisi olmak, (Sanatta yeterlik programlarına kayıtlı öğrenciler bu programa başvuru yapamaz.)
  • Araştırmanın yürütüleceği kuruluşça davet edilmiş olmak,
  • Bu programdan daha önce yararlanmamış olmak,
  • Teziyle ilgili araştırma yapacak olmak,
  • Doktora kayıt tarihi ile başvuru başlangıç tarihi arasında 4 yılı aşmamış olmak.

NOT: TÜBİTAK Başkanlık Birimlerinde görev yapanlar bu programa başvuru yapamaz.