Karabük Üniversitesi TTO Girişimcileri ve Tıp Mühendisliği Bölümü Öğrencilerini Misafir Ettik

Yatırımcı buluşmaları Tarvenn
Yatırımcı Buluşmaları TARVENN Kick-Off Etkinliği
15 Ocak 2019
Yatırımcı Buluşmaları
Yatırımcı Buluşmaları IDACAPITAL Anıl Gökçen KÖRPINAR
22 Ocak 2019

karabük üniversitesi tto

Karabük Üniversitesi TTO Girişimcileri ve Tıp Mühendisliği Bölümü

Karabük Üniversitesi TTO (Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcileri ve Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İAÜ TTPYO, TTO, BioCube Istanbul ‘da  sağlık alanında geliştirdikleri inovatif fikirlerini, projelerini, yerli yazılım, yapay zekaya sahip milli projelerinin sunumlarını paylaştılar. BioCube Istanbul Sağlık İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi bünyesinde girişimlerini başlatmak, eğitimler almak ve kendilerini geliştirmek istediklerini belirttiler. Biz de onlara İAÜ TTPYO olarak bu alanda tüm desteklerimizi vereceğimizi beyan ettik.

Etkinliğe Ait Görseller

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü

Türkiye’nin ilk Tıp Mühendisliği bölümü Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. 2013-2014 akademik yılında eğitime öğretime başlamış ve bugüne kadar %30 İngilizce eğitim diliyle 1. ve 2. öğretim programlarına, %100 İngilizce 1. öğretim programlarına öğrenci kabul etmiştir. Yurt dışında örnekleri bulunan Tıp Mühendisliği Bölümü Türkiye’de bu alanda kurulan ilk bölümdür. Bölüm 2 Profesör, 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 3 adet öğretim üyesi ve 3 adet öğretim elemanına sahiptir.

Bölüm yılda bir kez merkezi olarak yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre %30 İngilizce 1. öğretim programına ’10 + 1 (okul birincisi kontenjanı) + 1 (KKTC uyruklu)’ şeklinde lisans öğrencisi almaktadır. Eğitim dili %30 İngilizce olduğu için öğrenciler Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından verilen İngilizce hazırlık eğitimini tamamlamak (ya da muaf olmak) zorundadırlar. Lisans öğrencileri toplam 2 dönem yaz stajı yapacaklardır. Bu sayede öğrenciler, derslerde verilen teorik bilgileri stajlarda üretim ve hizmet sektöründe uygulama fırsatı bularak deneyim kazanacaklardır.

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü ülkemizin tıbbi ürünler ve sağlık teknolojileri alanlarında mevcut bulunan nitelikli mühendis açığını kapatmak üzere üstün bilgili, teknoloji kullanabilen, bilim üretebilen, yenilikçi elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yetiştirilecek olan elemanlar ulusal açığı kapatacak, aynı zamanda uluslararası düzeyde elemanlar olacaktır. Bölümümüz kendini mesleğine adamış üstün nitelikli, akademik çalışmaya yatkın meslek mensupları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.