Imagine Tomorrow 2021’in en iyileri belli oldu

tekmer
TEKMER Kuruldu
16 Eylül 2020

Imagine Tomorrow 2021’in en iyileri belli oldu

Imagine Tomorrow 2021’in en iyileri belli oldu

Girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren Imagine Tomorrow 2021, 200’den fazla başvuru arasından belirlenen 20 başarılı girişimin 1300’den fazla ziyaretçinin katılım gösterdiği EURIE Yüksek Öğretim Zirvesi’nde sahne alarak gerçekleştirdikleri sunum ve ödül töreniyle noktalandı.

Imagine Tomorrow 2021 bu yıl 1-3 Mart tarihleri arasında teknoloji tabanlı girişimler ve sağlık olmak üzere 2 farklı odakta gerçekleştirildi. 200’ün üzerinde başvuru alan programlara başvuran 20 girişim final günü sunum yapmaya hak kazandı. Imagine Tomorrow akıllı ve mobil teknolojiler, perakende teknolojileri, finans teknolojileri ve ödeme sistemleri, sağlık ve biyoteknoloji, yapay zekâ, siber güvenlik alanlarında yenilikçi iş fikirlerini ev sahipliği yapıyor.

Imagine Tomorrow’un ilk gününde Facebook ve Google eski yöneticilerinden ve Teknasyon ortağı Erdem Çelik girişimcilik ekosistemi deneyimlerini paylaşırken, ikinci günde TR Angels ortaklarından Haluk Terzioğlu TR Angels yatırım gündemini ve 2021 dönemine dair öngörülerini paylaştı. Youtube üzerinden de paylaşılan yayınların son final gününde ise KOSGEB İkitelli Başkanı Tolga Erkan KOSGEB’in yenilikçi fikirlere ve girişimcilere sunduğu destekler ve yeni dönem planları açıkladı.

Final günü girişimlerin sunumlarını KOSGEB Başkanlık Müşaviri Nedim Kara, TR Angels ortağı Haluk Terzioğlu, JCI Türkiye İstanbul Başkan Yardımcısı Tolga Kayasu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Ofisi’nden Tümay Erdil, SPED Eğitim Danışmanlık’tan Murat Ünver, Entrecom’dan Enis Erdem Yurdatapan’dan oluşan jüri değerlendirdi.

Sunumların ardından düzenlenen ödül töreni ile 13 girişim ekibi İAÜ TEKMER ön kabulü, patent başvuru desteği, nakit ödülleri gibi farklı kategorilerde ödüllerle buluştu.

Stetoguard, Wallids ve Mumurgan ekipleri nakit ödüllerinin sahipleri oldu. İzci Savunma, Balık Atıklarından Kolojen Üretim Metodu, Intera Süper Gıda, Sphero Biosciences ve Bitohum ekipleri İAÜ TEKMER bünyesine ön kabul ödülünü alırken, Mumurgan, Aivasoft, Eksozomal Preparat, Optaworks ve Intera Süper Gıda ekipleri Proje Yazım Eğitimi ödülünü kazandı. Patent Başvuru ödülü ise Eksozomal Preparat, Sphero Biosciences ve Stetoguard ekiplerinin oldu.

Imagine Tomorrow’un özel bölümünde ise 10-15 yaş aralığındaki genç girişimciler sundukları fikirler ile büyük beğeni topladı.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi, Mentornity, Örnek Patent, ProjeDEM ve Startup Centrum’un destekleri ile gerçekleştirilen Imagine Tomorrow 2021 finalistleri şu şekilde sıralanıyor:

·       Aivasoft – 3 boyutlu oyun ve oyunlaştırma teknolojileri geliştirilen AIVA Planet sanal gezegeni, sosyalleşme, eğitim, alışveriş, ticaret, etkinlikler, eğlence, keşif, iş fırsatları ve sınırların ötesinde daha birçok yararlı ve dikkat çekici içerikle bir fırsat gezegeni.

·       Optaworks – İşgücü ve kaynak planlama optimizasyon platformu. Organizasyon bünyesindeki kaynakların, belirlenen kurallara göre optimize edilerek verimlilik ve kar artışı sağlamayı hedeflemektedir.

·       İzci Savunma Sanayi – Askeri mühimmat ömür devri yönetim sürecini daha verimli hale getirmeye çalışan bir savunma sanayi çözümü

·       Gema3D – Güncel üretim yöntemlerinden biri olan 3 boyutlu yazıcılara farklı fonksiyonlar katarak üretim sürecini tek bir cihazda kontrol edebilmeyi sağlana bir yaratım istasyonu

·       Sendatic – Bir e-ticaret sitesinde olabilecek tüm otomasyonları en uygun fiyatla sunmak. Böylece özellikle Kobi ve e-ticarete yeni başlayan firmalara operasyonel yüklerde katkı sağlayarak onları geliştiren bir çözüm platformu

·       Plussector – Plussector, Nitelikli hizmet sektörüne yönelik global bir B2B dijital platformdur.

·       BiTohum – Yenilikçi ve çevre dostu tarımsal faaliyetler ile hem kısa sürede üretim hem geleneksel tarım faaliyetinden uzak bir komplike üretim sistemi

·       Wallids – Wallidler 5 dakikada kurulabilir ve bu noktadan itibaren herhangi bir manuel müdahaleye ihtiyaç duymadan yüksek koruma oranına ulaşırken KOBİ’lere müşterilerini engellemeyecek ve onlara gereksiz bilgileri öğretmeye çalışmayacak bir çözüm sunmaktadır.

·       Blended – Firmaların bütün sosyal mecralardaki varlıklarını ve reklamlarını tek ekran üzerinden yönetmelerini ve planlamarını sağlayan platformdur.

·       Mumurgan – Tüm yanık türlerinde ve derecelerinde uygulanabilen ve iz giderici formülasyon.

·       Intera Süper Gıdalar – Güney Amerika Amazon yağmur ormanları süper gıdaları ile yerli gıdalarımızı sinerjik etkilerine göre sentezleyerek etkilerini arttıran süper gıdalar

·       Stetoguard – Geliştirdikleri tek kullanımlık stetoskop başlığı ile sağlık çalışanlarının muayenelerindeki hijyen oranını arttırmaya yönelik bir çözüm sunuyorlar

·       Smart Health Co – Geliştirdikleri cihazları Galvovest ile galvanik akım ile vestibüler rehabilitasyon yöntemiyle vertigo ataklarına sonra vermeyi hedefliyorlar.

·       HealthAI – Yapay zeka ile epilepsi hastalığı için karar destek sistemi

·       Balıklardan Atıklarından Kolojen Üretim Metodu – Balık atıklarını geliştirdikleri çevreci yeni üretim metodu ile çok daha kolay, kısa sürede yüksek verim ve saflıkta Türkiye’nin ilk TIPI, TIPII, TIPIII Balık Kolajen Peptitlerini yerli ve milli olarak üretip; sağlığımıza, inovasyon ekosistemine ve ülke ekonomisine fayda sağlıyorlar

·       Innoway RG – InnowayRG ve Vestel iş birliğiyle geliştirilen Far-UVC özellikli Initus-V sistemi, virüse karşı kalkan oluşturuyor. Sistem öncelikli olarak ameliyathane, poliklinikler ve yoğun bakım gibi alanlarda kullanılacaktır.

·       Sphero Biosciences – Manyetik levitasyon metotları kullanılarak, hücrelere eklenecek manyetik nanomalzemeler ile birlikte hücrelerin herhangi bir destek malzemesine ihtiyacı olmadan (scaffold-free) 3 boyutlu topluluklar oluşturmasını sağlamaktır.

·       Eksozomal Preparat – Diş hekimliğinde kullanılmak üzere kemik kalitesini arttıracak eksozomal preparatların geliştirilmesi

 

Imagine Tomorrow Hakkında

Imagine Tomorrow yerli ve yabancı girişimcilerle ve ekosistemin aktörlerini (yatırımcılar, hızlandırıcı programlar, kuluçka merkezleri) bir araya getirmeyi amaçlayan girişimcilik etkinliğidir. Etkinlik paydaşları ve sponsorlar tarafından sağlanan çeşitli ödüller girişimcilere verilmektedir. Etkinlik sonunda girişimciler, girişimleri için yeni fırsatlar yakalayarak, aldıkları geri bildirimlerle ekosistemdeki diğer oyuncularla tanışma fırsatı bulmakta, farklı bakış açıları ile yeni iş birlikleri ve yeni yatırım fırsatları elde etmektedirler.

Imagine Tomorrow 2021

 

KOSGEB Hakkında

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş kamu kurumudur. Bu amaç doğrultusunda yenilikçi iş fikirlerine çeşitli hedef çağrılar altında fon ve kaynak desteği vermektedir.

https://www.kosgeb.gov.tr/

 

İstanbul Aydın Üniversitesi TEKMER Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi TEKMER, girişimcilerin teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirerek kısa sürede büyümesi, ulusal ve uluslararası pazarlara açılması, ülkedeki istihdama ve inovasyon gelişimine katkılarını arttırmak amacıyla KOSGEB tarafından desteklenerek kurulmuştur. İAÜ TEKMER bünyesinde girişim şirketlerini bulundurmanın yanı sıra girişim ekosistemine katkı yapan diğer şirketlere de çapa firma konsepti çerçevesinde yer vermektedir.

https://www.aydin.edu.tr/tr-tr/

 

Eurie Yüksek Öğretim Zirvesi Hakkında

EURIE, dünyanın diğer bölgelerini Avrasya bölgesinin büyük potansiyeli ile birleştiren uluslararası yüksek öğrenim için yeni buluşma noktasıdır. EURIE yıllık zirvesi, katılan 400’den fazla eğitim kurumu 2700’den fazla katılımcı için bilgi, ağlar ve iş birliği fırsatlarını genişletmek için 150’den fazla konuşmacı ve 50’den fazla panel düzenlenmektedir.

https://eurieeducationsummit.com

 

EURAS Hakkında

Avrasya Üniversiteleri Birliği EURAS, Avrupa ve Asya Üniversiteleri arasında fakülte, öğrenci değişimi için iş birlikleri kurmak amacıyla Avrasya’daki yedi devlet üniversitesi tarafından kurulan Avrupa Yüksek Öğretim Kalite Güvencesi Birliği’ne (ENQA) bağlı, kar amacı gütmeyen bir Avrasya kuruluşudur. EURAS, tüm Batı ve Orta Avrupa, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu ve Asya’nın her yerinden 110’dan fazla üniversite arasında iş birliğini teşvik eden ve Avrasya bölgesindeki eğitim standartlarının küresel olarak ilerlemesi için çalışan, kar amacı gütmeyen uluslararası bir dernektir. Proje, AB Erasmus Programına benzer ancak Avrupa (AB üyesi olmayan ülkeler dahil) ve Asya Üniversitelerini kapsamaktadır.

 

Daha fazla bilgi için;
[email protected]

 

Başvurular