AirCube İş Fikri Çağrısı 2019-1

2019-R1
2019-R1 Erasmus Gençlik Projeleri Başvuru Sonuçları
2 Ağustos 2019
İAÜ TUSAŞ/TAI İş Birliği Protokolü İmzalandı
24 Ekim 2019

AirCube İş Fikri Çağrısı 2019-1

AirCube-Incubation-Istanbul

Atlasglobal, VOR IT Services ve Incubation İstanbul işbirliğiyle hazırlanan AirCube 2019/1 havacılık ve seyahat teknolojileri tabanlı yenilikçi fikirlere sahip girişimcilerin, buluşçuların ve proje sahiplerinin başvurabilecekleri proje/iş fikri ve hızlandırıcı program çağrısı açılmıştır. Çağrı kapsamında başvuru yapılacak iş fikirleri / projeler için aşağıdaki öncelikli alanlar belirlenmiştir.

ÖNCELİKLİ ALANLAR

• Havacılık Teknolojileri
• Seyahat Teknolojileri
• Ulaşım Teknolojileri
• Lojistik Teknolojileri

Çağrı kapsamında yapılacak başvurularda aşağıdaki hususlar aranacaktır:
• Getirilen önerinin mevcut teknolojiye göre maliyet avantajı taşıması veya yenilikçi yönü olması,
• Fikri mülkiyet haklarının öneri sahibine ait olduğunun başvuru sahibi tarafından taahhüt edilmesi veya belgelenmesi
• Ürünün ticarileşmesi ve pazarı ile ilgili ön çalışma içermesi.

ÇAĞRI SÜRESİ

02 Eylül – 15 Ekim 2019

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü; 1 yıl sınırsız uçak bileti (pass bilet; 2 kişi için) + projenin geliştirilmesi konusunda mentörlük,
İkincilik Ödülü; 5 adet gidiş-dönüş uçak bileti + projenin geliştirilmesi konusunda mentörlük,
Üçüncülük Ödülü; 2 adet gidiş-dönüş uçak bileti + projenin geliştirilmesi konusunda mentörlük,
Ayrıca, ödül almaya hak kazanan girişim ekiplerine Imagine Tomorrow 2020 Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Etkinliğine katılım hakkı verilecektir.

YOL HARİTASI

Başvuru

Öncelikli alanlardaki fikirler için web sitemiz üzerindeki başvurular bölümünde bulunan çevrimiçi başvuru formu doldurulur. Başvuru formuna ulaşmak için aşağıdaki düğmeye tıklayın:

Başvurunuzun geçerli sayılabilmesi için başvuru formu adresinde bu çağrı için hazırlanmış başvuru formunun belirlenen süre içerisinde doldurulması gerekmektedir.

Ön Değerlendirme

Başvurular AirCube ekibi tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Bu aşamada başvuru sahiplerinin, başvuru yapılan proje alanlarının ve başvuru sahiplerinin uygunluk şartlarını karşılayıp karşılamadığı kontrol edilecektir. Ön değerlendirme aşamasında herhangi bir içerik değerlendirmesi yapılmayacaktır.

Panel Değerlendirme

Proje / iş fikri çağrısına çıkılan alanlarda uzman akademisyen ve ilgili sektörlerde tecrübe sahibi sanayici ve yetkin kişilerden oluşan bir kurulla panel sistemi ile projelerin / iş fikirlerinin içerik değerlendirmeleri yapılacaktır. İçerik değerlendirmelerinde projelerin / iş fikirlerinin ilgililik, teknik olarak uygulanabilirlik, uygulama metodolojisi, teknoloji düzeyi, katma değer, pazara uygunluk ve bütçe kriterleri açısından değerlendirmeleri yapılacaktır. Başarılı olan proje ve iş fikri sahipleri AirCube kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitim ve mentörlük kampına davet edilecektir. İsteyen girişimcilere ofis tahsisi yapılacaktır.

Eğitim ve Mentörlük

Panel sonucu başarılı olarak belirlenen her bir girişimciye ve proje sahibine alanlarında uzman mentörler atanır. Proje sahipleri ve girişimciler iş fikirlerini hayata geçirmek, Pazar uygunluk analizlerini yapmak, teknoloji hazır bulunuşluk düzeyini belirlemek ve artırmak, iş planı ve finansal planlarını çıkarmak, girişimci sunumlarını hazırlamalarını sağlamak amacıyla eğitimler ve Mentörlük verilecektir. Oturumlar ihtiyaca göre birebir ve gruplar halinde gerçekleştirilir. Eğitim Mentörlük oturumları ile girişimciler taslak dosyaları hazırlayabilecek becerileri kazanır.

İş Planı Sunumları

İş planlarını eksiksiz bir şekilde tamamlayan girişimciler, Atlas Global & Incubation İstanbul Değerlendirme Komisyonuna sunum ve çalışır şekilde ürün/prototip gösterimi yapar.

Proje Anlaşmaları

Atlas Global ve Incubation İstanbul Değerlendirme Komisyonu’na sunum değerlendirmelerinin ardından başarılı bulunan girişimler için diğer süreçler başlar.

Not: Başarılı bulunan başvuru sahipleriyle mutabık kalınması halinde ilgili anlaşmalar imzalanır.

Başvurular